Co u nás nového

 

Říjen: CHUTĚ KORSICKÝCH PIRÁTŮ

 

Na měsíc říjen pro vás kuchaři Restaurace Plachta připravili gastronomický výlet na středomořský ostrov Korsika.

 

 

Kořeněná králičí terinka se slaninou, koňakem a kaštanovou omáčkou 95,-

(7,12)

Dušené kančí na červeném víně s kaštany a kořenovou zeleninou a smaženými polentovými hranolkami 225,-                              

(12)

Grilovaná jehněčí kýta, marinovaná v rozmarýnovém nálevu s konfitovaným česnekem a bramborovými plátky se slaninou a fenyklem 265,-

(0)

Restované kalamáry na bílém víně a česneku plněné loupanými slávkami a čerstvým špenátem 270,-

(12,14)

Tvarohový koláč s nočkem z ricotty a pomerančovým sirupem 75,-

(1,3,7)

 

 

V úterý 10. října vám při příležitosti Dne soukromého podnikání nabídneme talíř plný slávek dušených na bílém víně s karotkou a řapíkatým celerem s filety z mořského vlka, lososa, tresky tmavé, kalamárou a dvěma tygřími krevetami, mesclun salátkem s estragonovým vinigrettem a dvěma sklenicemi Pinot Grigio Villa Santa Flavia, Veneta DOC za 750,- Kč.