Co je u nás nového

 

Únor: ŘECKÁ GASTRONOMIE

 

  

0,15 l Retsina (víno s příchutí pryskyřice) 65,-

- Mezze malé (1 osoba)
1 ks dolmades (vinný list plněný rýží s kořením), 2 ks kalamata olivy, 1 ks pikantní paprička plněná krémovou fetou, 30 g tzatziki s koprem, 30 g melitzana (tataráček z pečeného lilku s olivovým olejem a česnekem), opečená pita 105,-
(1,7)

- Mezze velké (2 osoby)
2ks dolmades (vinný list plněný rýží s kořením), 4 ks kalamata olivy, 2 ks pikantní paprička plněná krémovou fetou, 60 g tzatziki s koprem, 60 g melitzana (tataráček z pečeného lilku s olivovým olejem a česnekem), opečená pita 185,-
(1,7)

 

 

- Jehněčí kleftico – pomalu dušený jehněčí krk na bílém víně s karotkou, česnekem, rajčaty, citronem, bramborami a čerstvým oreganem zapečené v pergamenovém balíčku 255,-
(9,12)             

- Grilovaná kalamára plněná fetou, rajčaty, kuskusem a olivami s malým rukolovým salátkem 290,-
(1,7,12,14)  

- Filetovaný grilovaný palec z vepřové panenky plněný fetou marinovaný v gyros koření s tzatziky a rozmarýnovými bramborami 205,-
(7) 

- Baklava s vlašskými ořechy a citronovou zmrzlinou 90,-
(1,3,7,8)

 

 

 

 

Březen: VŮNĚ SARDINIE

 

 

 

Závitky z grilovaného lilku plněné rajčaty, černými olivami, bazalkou a pecorinem 95,-
(7)

Grilovaný steak z mečouna, marinovaný v bílém víně a vinigretu s česnekem a mátou s trhaným salátem s čekankou, ředkvičkami, sušenými rajčaty a kapary 360,-
(4,12)

 

 

Chobotničky na červeném víně s bobkovým listem, česnekem a karotkou, podáváme na horké pánvi s pečivem 320,-
(1,12,14)

Vitello sardo - telecí pečeně s omáčkou z kořenové zeleniny s bílým vínem a kapary se smaženými gnocchi 235,-    
(1,3,7,12)

Ricottový chessecake s fíky 90,- 
(1,3,7)